Tarih: 10.08.2022 00:15

ZAFER PARTİSİ 57’NCİ ALAYA VEFA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Facebook Twitter Linked-in

HABER/ FOTOĞRAF: MERT SOYLU / ÇANAKKALE 
Zafer Partisi
 Genel Başkanı Ümit Özdağ, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Anafartalar Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla 57’nci alaya vefa yürüyüşü gerçekleştirdiler. 57. Alay önünden Zafer Partililerin yürüyüşü  conkbayırında sonlandı. Mehmetçiğin o günkü menüsüne uyularak katılımcılara akşam buğday çorbası, hoşaf ve ekmek, sabah kahvaltısında ise mercimek çorbası ve ekmek dağıtıldı.
Pazartesi akşamı partililer Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Kocadere Kamp Alanı'nda toplandı. Yeni parti olmasına rağmen kısa zamanda Zafer Partisi’ni bağırana basan binlerce Zafer Partili dedelerini anmak için bir araya geldi. Etkinliğe çeşitli sosyal ve yaş gruplarından yaklaşık 4000 kişinin katıldı.
EDİRNE TEŞKİLATI  ÇANAKKALE’DE
Edirne’den bir çok Zafer Partili Çanakkale’ye akın etti. Edirne İl Başkanı Ülfiye Özkan Şendal’ın  kırık ayağına rağmen şehitleri anmak ve partililerine destek vermek üzere alanda yer aldılar. Kafilede Trakya Bölge Sorumlusu Kürşat Şendal’da yer aldı.
SAVAŞ TARİHİNİ ANLATTILAR
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, burada yaptığı konuşmada programın bir siyasi parti etkinliği olmadığını, tüm siyasi görüşlere sahip vatandaşların ve soydaşların atalarını anmak üzere bu alanda toplandığını söyledi.
Ümit Özdağ'ın ardından yazar Nihat Genç Çanakkale Savaşı ve 57. Alay tarihini anlattı.
Yazar Nihat Genç, Çanakkale savaşlarının nasıl kazanıldığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl bir savaş taktiği yürüttüğünü Zafer Partilileri anlatı.

 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve yöneticiler 
bataniyelerini sererek Kocadere Kamp Alanı'nda konaklayan gençlerin sofrasına konuk olarak sohbet ettiler. 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —